BBQ in business: Blue Bricks doet het gewoon

3.jpg

Van mooie producten iets maken wat mensen lekker vinden, recepten uitproberen en aanpassen of experimenten uitvoeren: het kan allemaal met koken en BBQ’en. Bij dat laatste ben je ook nog eens lekker buiten en kun je spelen met vuur. Kortom, een fantastische hobby die ik sinds zes jaar steeds fanatieker beoefen. Ieder jaar wordt de groep vrienden en bekenden die ervan mee komen genieten groter. Het plezier, de gezelligheid en de waardering die daarbij komt kijken geeft mij voldoening.

BBQ’en op kantoor

Toen Blue Bricks verhuisde naar de nieuwe werkomgeving in Alphen aan den Rijn, vroeg ik de directie wat hun visie hierbij was. Het was een unieke visie op consulting, waarbij hard werken en hard ontspannen centraal stond (na inspanning, komt ontspanning, maar dan écht). De ruime en groene werkomgeving in Alphen aan den Rijn bleek daarop een waardevolle toevoeging. Een kantooromgeving die je op de Zuidas niet snel zal tegenkomen.

Dankzij de ruime buitenomgeving kon ik samen met andere enthousiastelingen mijn passie voor BBQ’en voortaan óók op mijn werkplek kwijt. Het was tijd om een kantoor-BBQ te selecteren! Toegegeven, een efficiënte en eenvoudig te bedienen BBQ zou logisch zijn, maar wij kwamen uit bij een mooie grote braai met open vuur.

Ambitieus als altijd

De braai is een bewerkelijke BBQ waarop open vuur gestookt moet worden. Uitdagend om mee te werken en tegelijkertijd een gezellige, warme plek om bij samen te komen. Maar waar laat je zo’n apparaat? Daar was wat creativiteit voor nodig. Een paviljoen tussen de bomen bleek de oplossing en we creëerden een geweldige plek om niet alleen te barbecueën, maar ook te vergaderen en simpelweg te ontspannen in de groene omgeving. Zo groeide onze hobby uit tot een gewaardeerde faciliteit in de Blue Bricks werkomgeving.

De aftrap

Met zo’n unieke faciliteit en een fanatieke groep BBQ’ers moesten er wel dingen gaan gebeuren! Om te voorkomen dat we te bescheiden zouden starten, organiseerden we onze eerste BBQ voor de 12 IPMA A gecertificeerde managers van IPMA Nederland. Er werd flink uitgepakt en we bereidden een schitterend menu. Complimenten kwamen in de vorm van vragen als “vanuit welk bedrijf zijn jullie ingehuurd?” en verbaasde blikken verschenen toen we vertelden dat we bij Blue Bricks werkten en dat dit ook nog eens onze eerste keer “braaien” was. Een supergave aftrap van onze BBQ avonturen!

And the story continues..

Sindsdien hosten we regelmatig BBQ’s als afsluiting van een dag met inhoudelijke sessies of trainingen met een klantteam. Daarnaast BBQ’en we natuurlijk extra graag voor onze collega’s, zoals bijvoorbeeld bij het Summer Event of de bedrijfsupdate. Lekker, gezellig en een echte Blue Bricks manier van werken!

BBQ’en als metafoor

‘’Wat kunnen we nog meer aan waarde halen uit de sfeer die er rond de braai ontstaat?’’ Vroegen we ons het afgelopen jaar af. Want zeg nu zelf: het zou best een goede teambuilding training zijn om een klantteam een BBQ-menu te laten bereiden. Daarbij komen zowel plezier, als samenwerken, als een vleugje stress aan bod. Perfect!

Ons ambitieuze idee werkten we al snel uit naar het trainen van de agile aanpak. En omdat we van aanpakken houden, werd deze manier van trainen in het 4e kwartaal direct tweemaal (succesvol) beproefd!

Met de leerpunten uit de sessies zijn we hard aan de slag gegaan om ‘agile barbecueën’ uit te werken tot een dienst voor de agile teams waarin onze collega's werkzaam zijn. De eerste agile-bbq-klantsessie is inmiddels een feit! We kunnen het kennisniveau rond de agile aanpak nu goed inschatten en belangrijker nog: we trainen specifieke uitdagingen, issues en gedrag op een leuke en gezellige manier!

Buiten de lijntjes

Zo groeide een faciliteit die totaal niet lijkt te passen bij een consultancybedrijf binnen een paar jaar door tot unieke dienstverlening én een uithangbord voor de organisatie. En voor de BBQ-community onder ons is het toch ook stiekem a dream that came true!