Van starter naar Bricker - ons Talentprogramma

Igor, Jet & Robert | 2 minuten
Projectsucces blog.jpg

Huh, ik moet toch bakken aan ervaring hebben om consultant te worden? Nee hoor! Ons Talentprogramma is speciaal voor mensen met 0 tot 3 jaar werkervaring. Dus van de collegebanken kun je zo doorstromen naar onze prachtige (al zeggen we het zelf) boerderij in Alphen aan den Rijn. In dit stuk lees je over hoe onze jonge talenten Jet en Igor het programma ervaren, en of het iets voor jou is. 

Het programma in het kort: in 2 jaar word je in de praktijk opgeleid tot IT-consultant. Dit hoef je niet alleen te doen, want je krijgt intensieve begeleiding van onze eigen ervaren consultants. Het programma is een mix van trainingen omtrent persoonlijk leiderschap, het ontwikkelen van praktische skills, het aannemen van verschillende rollen bij het oplossen van IT-vraagstukken en het opdoen van ervaring bij opdrachtgevers. 

Jet en Igor zijn Blue Brickers die deel uitmaken van het Talentprogramma. Om inzicht te krijgen in het programma, gaan we eerst in gesprek met Robert. Robert is onderdeel van het team dat het programma heeft opgezet.

Hoe is het programma ontstaan?

"Het Talentprogramma is ontstaan vanuit de wens om als Blue Bricks meer in contact te komen met studenten en jonge professionals", legt Robert uit. "Met een team van vier hebben we het Talentprogramma opgestart, waarbij we ons richten op zowel starters rechtstreeks vanuit de schoolbanken als mensen met enige werkervaring. We vinden het belangrijk dat je een relevante studie hebt gevolgd of affiniteit met IT hebt, maar bovenal dat je de drive hebt om jezelf te ontwikkelen. Zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. Hiermee laten we zien dat het programma toegankelijk is voor iedereen.”

Jet en Igor, waarom kozen jullie voor Blue Bricks? 

"De omgeving, de sfeer en de mensen bij Blue Bricks spraken me enorm aan. Ik was op zoek naar nieuwe prikkels, vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik voelde dat ik bij mijn vorige baan stilstond op dit gebied. Blue Bricks geeft me de ruimte om te ontdekken wat ik leuk vind binnen de consultancy en biedt volop mogelijkheden voor persoonlijke groei. Tijdens het eerste gesprek voelde ik meteen dat het goed zat, er hangt echt een fijne sfeer op kantoor." zegt Jet, die vanuit haar eerste baan de stap heeft gemaakt naar ons Talentprogramma. 

Igor deelt haar enthousiasme, en is vanuit zijn studie meteen doorgestroomd naar ons Talentprogramma: "Tijdens mijn studie International Business Administration merkte ik dat ik vooral genoot van vakken die met IT te maken hadden. Via mijn bijbaantje kwam ik in contact met iemand bij Blue Bricks. Toen ik de kans kreeg om bij Blue Bricks te solliciteren, voelde ik meteen dat het de juiste plek voor mij was. Het fijne van consultant zijn is dat het erg dynamisch is, en je kunt wisselen van opdracht als je daar behoefte aan hebt. Dit zorgt voor genoeg afwisseling! Plus, als je de locatie ziet waar we werken ben je al helemaal verkocht. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle leuke collega’s!"

Hoe was het om redelijk ‘groen’ in de rol van consultant te stappen?

Jet zit op dit moment bij TUI. Ze is onderdeel van het transformatieteam en helpt met het implementeren van een nieuw boekingssysteem. Dit doet ze door de brug te slaan tussen de softwareontwikkeling en de daadwerkelijke implementatie van het nieuwe systeem. Ze is de enige externe in dit team en krijgt de vrijheid om richting te geven aan de processen. Igor zit bij zijn eerste opdrachtgever: Action! Bij Action gaan ze een nieuw payrollsysteem invoeren, en Igor houdt zich bezig met Project Management Ondersteuning (PMO). Hij ondersteunt het managementteam en is veel bezig met het testen van het systeem. 

Jet legt uit: “Ik vond het zeker lastig om de consultant rol op me te nemen. Maar als externe én nieuwkomer breng ik juist een frisse blik met me mee naar de opdrachtgever. De uitdaging is om comfortabel te worden met het idee dat je waarde kunt bieden en dat je vervolgens je stem laat horen.” Igor geeft aan een soortgelijke ervaring te hebben: “Ja, daar heb ik wel mee geworsteld. Het was soms lastig om mezelf te laten horen. Gelukkig kan ik hierover praten met mijn HR-coach, die me daarbij ondersteunt. Het gaat nu al een stuk beter!”

Wat zouden jullie zeggen tegen de starters die twijfelen om mee te doen aan het Talentprogramma?

Jet: “Gewoon solliciteren! De enige manier om twijfels weg te nemen, is door de stap te zetten en de sfeer bij Blue Bricks zelf te komen proeven. Wanneer je hier eenmaal bent en in gesprek gaat, krijg je vanzelf een goed gevoel!” Igor voegt hier nog aan toe: “Het programma helpt je enorm bij het bepalen van de richting in je carrière. Als je iets met IT-consultancy wilt doen, maar nog niet precies weet wat, dan is hier volop ruimte om dat uit te zoeken. Maar niet alleen het werk is hier leuk. De uitjes, reizen en activiteiten maken dat ik elke dag weer blij ben met mijn keuze voor Blue Bricks.” 

Dus, wil jij onderdeel worden van onze ‘uit de hand gelopen vriendengroep’? Van een bedrijf dat niet alleen mooie praatjes heeft, maar ook écht mooie dingen doet? Bij ons ligt je startsalaris tussen de €2.800 en €3.600, krijg je een leaseauto, een NS-business card en volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Klinkt goed? Klik dan hier om meer te lezen en de eerste stap te zetten.

Igor, Jet & Robert | 2 minuten