Werken op veel-mee-dan-anderhalve-meter afstand

Anne Tazelaar | 2 minuten
Werken op veel-meer-dan-anderhalve-meter afstand

Als fervent reiziger ben ik het liefst zo vaak mogelijk op avontuur. Een fulltime werkritme met een vast aantal vakantiedagen zorgt er toch voor dat ik het meeste van mijn tijd in Nederland doorbreng.

Jaloers keek ik naar de vele social media accounts van zogeheten digital nomads die in airbnb's of hun omgebouwde camperbusjes van over de hele wereld werken en zo het nuttige met het aangename combineren. Als zij het kunnen, zou het mij toch ook moeten lukken?

Sinds ik bij Blue Bricks werk, ben ik anders naar mijn persoonlijke ontwikkeling gaan kijken. Het gaat niet alleen om groeien naar complexere projecten met meer impact, maar het gaat veel verder dan dat. Wie wil ik zijn als persoon, wat is mijn missie? Wat maakt mij gelukkig? "Werken vanuit het buitenland" stond op mijn lijst van lange termijn doelen die ik wilde verwezenlijken. Toen COVID de boel op de schop gooide, bleek dat werken op afstand echt mogelijk was voor veel bedrijven en daarmee is mijn lange-termijndoel veel eerder in vervulling gegaan dan ik had durven dromen!

Ik werk nu bijna 2 maanden vanuit Zagreb voor mijn opdrachtgever, de NS. De keuze is op deze stad gevallen vanwege de mooie natuur, goed ontwikkelde infrastructuur, de actieve expat/digital nomad community en omdat één van mijn favoriete yoga-docenten hier lesgeeft in zijn school. De laatste twee punten zijn het meest belangrijk geweest voor mijn succes hier in Zagreb: doordat ik hier snel leuke, gelijkgestemde mensen heb kunnen ontmoeten en 4x per week dezelfde sport kan blijven beoefenen, voel ik me al snel verbonden met deze nieuwe stad. Als jij ook overweegt om vanuit het buitenland te gaan werken, zou ik je als tip meegeven om een plek te zoeken waar je ook jouw favoriete bezigheden van thuis kunt blijven doen.

Verbondenheid is ook een belangrijke waarde van Blue Bricks. Voor mij betekent dit: regelmatig op kantoor zijn om updates uit te wisselen met mijn collega's, een actieve bijdrage leveren om Blue Bricks een nog mooier bedrijf te maken en natuurlijk de leuke uitjes die we (als het mag van het kabinet) organiseren. Ondanks dat ik op veel-meer-dan-anderhalve-meter-afstand werk is het gelukt om deze verbondenheid te blijven voelen. Zo helpen mijn collega's mij door me digitaal aan te laten haken bij de trainingen en unit-meetings, die verder vooral offline plaatsvinden. De pilot die ik organiseer voor een kantoor-masseur blijk ik ook prima te kunnen organiseren vanuit een ander kantoor. Kort gezegd, mijn verbondenheid met Blue Bricks heeft niet op pauze gestaan!

Over een aantal weken vlieg ik terug naar Nederland en evalueer ik mijn ervaring met het werken op afstand. Wie weet komt er een nieuwe bestemming op mijn dromenlijst van

Anne Tazelaar | 2 minuten